název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Hovězí vývar | 200 mililitry | |
Maso - hovězí mleté | 120 gramy | |
Sekaná rajčata | 96 gramy | |
Těstoviny | 80 gramy | |
Rajčatový protlak | 34 gramy | |
Perník na strouhání | 24 gramy | |
Máslo | 14 gramy | |
Koření - nové koření | 1.2 gramy | |
Vejce slepičí | 0.2 kusy | |
Koření - bobkový list | 0.2 kusy | |
Cibule [kus] | 0.2 kusy | |
Koření - skořice mletá | 0.2 gramy | 4 lžičky |
Strouhanka | 0.5 polévkové lžíce | nebo dle hustoty směsi |
Koření - pepř černý | ||
Jablečný ocet | ||
Sůl | ||
Cukr třtinový |
1) Smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Vytvarujte kuličky a pečte v troubě.
2) Na jemno nakrájenou cibuli s kořením zpěňte na másle. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.
3) Přilijte protlak, krátce restujte a přidejte rajčata. Zalijte vývarem, osolte a vařte.
4) Po asi 10 minutách přidejte perník a vařte do zhoustnutí. Vytáhněte koření. (Promixujte.)
5) Omáčku dochuťte skořicí, cukrem, solí a octem. Přidejte kousek másla pro zjemnění.