název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Hovězí vývar | 2.6 litry | |
Maso - hovězí mleté | 1.6 kilogramy | |
Sekaná rajčata | 1.2 kilogramy | |
Těstoviny | 1 kilogramy | |
Rajčatový protlak | 437 gramy | |
Perník na strouhání | 312 gramy | |
Máslo | 182 gramy | |
Koření - nové koření | 16 gramy | |
Vejce slepičí | 3.1 kusy | |
Koření - bobkový list | 3.1 kusy | |
Cibule [kus] | 3.1 kusy | |
Koření - skořice mletá | 2.1 gramy | 4 lžičky |
Strouhanka | 6.2 polévkové lžíce | nebo dle hustoty směsi |
Koření - pepř černý | ||
Jablečný ocet | ||
Sůl | ||
Cukr třtinový |
1) Smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Vytvarujte kuličky a pečte v troubě.
2) Na jemno nakrájenou cibuli s kořením zpěňte na másle. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.
3) Přilijte protlak, krátce restujte a přidejte rajčata. Zalijte vývarem, osolte a vařte.
4) Po asi 10 minutách přidejte perník a vařte do zhoustnutí. Vytáhněte koření. (Promixujte.)
5) Omáčku dochuťte skořicí, cukrem, solí a octem. Přidejte kousek másla pro zjemnění.