Rajská omáčka s masovými koulemi

Hlavní jídlo (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 13.0 porcí)
Hovězí vývar 2.6 litry
Maso - hovězí mleté 1.6 kilogramy
Sekaná rajčata 1.2 kilogramy
Těstoviny 1 kilogramy
Rajčatový protlak 437 gramy
Perník na strouhání 312 gramy
Máslo 182 gramy
Koření - nové koření 16 gramy
Vejce slepičí 3.1 kusy
Koření - bobkový list 3.1 kusy
Cibule [kus] 3.1 kusy
Koření - skořice mletá 2.1 gramy 4 lžičky
Strouhanka 6.2 polévkové lžíce nebo dle hustoty směsi
Koření - pepř černý
Jablečný ocet
Sůl
Cukr třtinový

návod k přípravě

1) Smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Vytvarujte kuličky a pečte v troubě.

2) Na jemno nakrájenou cibuli s kořením zpěňte na másle. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.

3) Přilijte protlak, krátce restujte a přidejte rajčata. Zalijte vývarem, osolte a vařte.

4) Po asi 10 minutách přidejte perník a vařte do zhoustnutí. Vytáhněte koření. (Promixujte.)

5) Omáčku dochuťte skořicí, cukrem, solí a octem. Přidejte kousek másla pro zjemnění.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti