název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Zeleninový vývar | 200 mililitry | |
Rýže arborio (kulatozrnná) | 80 gramy | |
Hrášek mražený | 60 gramy | |
Sýr | 32 gramy | Gouda/Eidam/příp. trocha parmezánu |
Rajčata | 32 gramy | cherry |
Máslo | 10 gramy | |
Cibule červená [kus] | 0.2 kusy | |
Česnek [stroužek] | 0.1 stroužek | |
Petržel | k podávání | |
Olej olivový |
1) Na polovině másla a oleji restujte polovinu nasekané cibule. Přidejte nepropláchnutou rýži a prolisovaný česnek. (Podlijte bílým vínem). Až se víno vypaří, přidejte hrášek a podlijte vývarem tak, aby rýže zůstala ponořená. Po vyvaření vývaru opět podlijte.
2) Když je rýže al dente, přidáme zbylé máslo a část nastrouhaného sýra.
3) Rozpůlená rajčata pečeme v troubě zakápnutá olejem.
4) Podáváme posypané sýrem a petrželkou.