Risotto

Hlavní jídlo (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 1.0 porcí)
Zeleninový vývar 200 mililitry
Rýže arborio (kulatozrnná) 80 gramy
Hrášek mražený 60 gramy
Sýr 32 gramy Gouda/Eidam/příp. trocha parmezánu
Rajčata 32 gramy cherry
Máslo 10 gramy
Cibule červená [kus] 0.2 kusy
Česnek [stroužek] 0.1 stroužek
Petržel k podávání
Olej olivový

návod k přípravě

1) Na polovině másla a oleji restujte polovinu nasekané cibule. Přidejte nepropláchnutou rýži a prolisovaný česnek. (Podlijte bílým vínem). Až se víno vypaří, přidejte hrášek a podlijte vývarem tak, aby rýže zůstala ponořená. Po vyvaření vývaru opět podlijte.

2) Když je rýže al dente, přidáme zbylé máslo a část nastrouhaného sýra.

3) Rozpůlená rajčata pečeme v troubě zakápnutá olejem.

4) Podáváme posypané sýrem a petrželkou.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti