Risotto

Hlavní jídlo (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 13.0 porcí)
Zeleninový vývar 2.6 litry
Rýže arborio (kulatozrnná) 1 kilogramy
Hrášek mražený 780 gramy
Sýr 416 gramy Gouda/Eidam/příp. trocha parmezánu
Rajčata 416 gramy cherry
Máslo 130 gramy
Cibule červená [kus] 2.1 kusy
Česnek [stroužek] 1.6 stroužek
Petržel k podávání
Olej olivový

návod k přípravě

1) Na polovině másla a oleji restujte polovinu nasekané cibule. Přidejte nepropláchnutou rýži a prolisovaný česnek. (Podlijte bílým vínem). Až se víno vypaří, přidejte hrášek a podlijte vývarem tak, aby rýže zůstala ponořená. Po vyvaření vývaru opět podlijte.

2) Když je rýže al dente, přidáme zbylé máslo a část nastrouhaného sýra.

3) Rozpůlená rajčata pečeme v troubě zakápnutá olejem.

4) Podáváme posypané sýrem a petrželkou.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti