navařit.
sdílené recepty
registrovat se.
přihlásit se.
Trdelníky
Svačina
(vytvořil*a Bouky)
přidat do oblíbených
název
množství (na 1.0 porcí)
Mouka - polohrubá
100 gramy
Mléko
44 mililitry
Máslo
16 gramy
Droždí
8.4 gramy
Vejce slepičí
0.4 kusy
Cukr moučka
0.6 polévkové lžíce
Olej slunečnicový
Koření - skořice mletá
Cukr řepný, bílý
bílek
Sůl
návod k přípravě
Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások nasledovným sposobom: do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme kysnúť 20-30 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrojíme na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke.
Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu. Nesmie sa dotýkať cesto dna plechu.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 °C cca 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre sa pečie rovnomerne.
Po upečení stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.
úkoly
recept nemá úkoly
galerie
zobrazit pro daný počet porcí
jedna porce
třináct porcí
původní
zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
zobrazit jako PDF
stáhnout PDF