Bramboračka

Polévka (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 1.0 porcí)
Zeleninový vývar 250 mililitry
Brambory 100 gramy
Mrkev 30 gramy
Petržel 24 gramy
Máslo 24 gramy
Celer bulvový 24 gramy
Jíška tmavá 10 gramy
Koření - nové koření 0.5 gramy
Cibule [kus] 0.3 kusy
Koření - bobkový list 0.2 kusy
Koření - majoránka, sušená 0.2 gramy 5 lžic
Koření - kmín 0.2 gramy drcený; 5 lžiček
Česnek [stroužek] 0.2 stroužek
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

1) Cibuli zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut.

2) Přidáme kmín, nové koření a bobkový list.

3) Zalijeme vývarem a rozmícháme jíšku, přidáme brambory, česnek, majoránku a sůl.

4) Dochutíme solí a pepřem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti