název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Zeleninový vývar | 250 mililitry | |
Brambory | 100 gramy | |
Mrkev | 30 gramy | |
Petržel | 24 gramy | |
Máslo | 24 gramy | |
Celer bulvový | 24 gramy | |
Jíška tmavá | 10 gramy | |
Koření - nové koření | 0.5 gramy | |
Cibule [kus] | 0.3 kusy | |
Koření - bobkový list | 0.2 kusy | |
Koření - majoránka, sušená | 0.2 gramy | 5 lžic |
Koření - kmín | 0.2 gramy | drcený; 5 lžiček |
Česnek [stroužek] | 0.2 stroužek | |
Koření - pepř černý | ||
Sůl |
1) Cibuli zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut.
2) Přidáme kmín, nové koření a bobkový list.
3) Zalijeme vývarem a rozmícháme jíšku, přidáme brambory, česnek, majoránku a sůl.
4) Dochutíme solí a pepřem.