název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Zeleninový vývar | 3.2 litry | |
Brambory | 1.3 kilogramy | |
Mrkev | 390 gramy | |
Petržel | 312 gramy | |
Máslo | 312 gramy | |
Celer bulvový | 312 gramy | |
Jíška tmavá | 130 gramy | |
Koření - nové koření | 6.2 gramy | |
Cibule [kus] | 3.9 kusy | |
Koření - bobkový list | 3.1 kusy | |
Koření - majoránka, sušená | 2.6 gramy | 5 lžic |
Koření - kmín | 2.6 gramy | drcený; 5 lžiček |
Česnek [stroužek] | 3.1 stroužek | |
Koření - pepř černý | ||
Sůl |
1) Cibuli zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut.
2) Přidáme kmín, nové koření a bobkový list.
3) Zalijeme vývarem a rozmícháme jíšku, přidáme brambory, česnek, majoránku a sůl.
4) Dochutíme solí a pepřem.