Bramboračka

Polévka (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 13.0 porcí)
Zeleninový vývar 3.2 litry
Brambory 1.3 kilogramy
Mrkev 390 gramy
Petržel 312 gramy
Máslo 312 gramy
Celer bulvový 312 gramy
Jíška tmavá 130 gramy
Koření - nové koření 6.2 gramy
Cibule [kus] 3.9 kusy
Koření - bobkový list 3.1 kusy
Koření - majoránka, sušená 2.6 gramy 5 lžic
Koření - kmín 2.6 gramy drcený; 5 lžiček
Česnek [stroužek] 3.1 stroužek
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

1) Cibuli zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut.

2) Přidáme kmín, nové koření a bobkový list.

3) Zalijeme vývarem a rozmícháme jíšku, přidáme brambory, česnek, majoránku a sůl.

4) Dochutíme solí a pepřem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti