název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Brambory | 217 gramy | |
Zeleninový vývar | 67 mililitry | |
Olej slunečnicový | 10 mililitry | |
Jablečný ocet | 0.7 mililitry | 20 lžic |
Cibule červená [kus] | 0.2 kusy | |
Hořčice - plnotučná | 0.4 polévkové lžíce | |
Koření - pepř černý | ||
Sůl |
1) Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do měkka, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.
2) Ochutíme hořčicí, octem, olejem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí.
3) Zalijeme vroucím vývarem, opatrně promícháme, necháme 20 minut odležet, případně dochutíme.
4) Servírujeme, případně ozdobíme nudličkami ředkviček a nasekanou pažitkou.