Vídeňský bramborový salát

Příloha (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 1.0 porcí)
Brambory 217 gramy
Zeleninový vývar 67 mililitry
Olej slunečnicový 10 mililitry
Jablečný ocet 0.7 mililitry 20 lžic
Cibule červená [kus] 0.2 kusy
Hořčice - plnotučná 0.4 polévkové lžíce
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

1) Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do měkka, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.

2) Ochutíme hořčicí, octem, olejem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí.

3) Zalijeme vroucím vývarem, opatrně promícháme, necháme 20 minut odležet, případně dochutíme.

4) Servírujeme, případně ozdobíme nudličkami ředkviček a nasekanou pažitkou.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti