Vídeňský bramborový salát

Příloha (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 13.0 porcí)
Brambory 2.8 kilogramy
Zeleninový vývar 867 mililitry
Olej slunečnicový 130 mililitry
Jablečný ocet 8.7 mililitry 20 lžic
Cibule červená [kus] 2.2 kusy
Hořčice - plnotučná 5.2 polévkové lžíce
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

1) Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do měkka, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.

2) Ochutíme hořčicí, octem, olejem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí.

3) Zalijeme vroucím vývarem, opatrně promícháme, necháme 20 minut odležet, případně dochutíme.

4) Servírujeme, případně ozdobíme nudličkami ředkviček a nasekanou pažitkou.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti