Kyselo

název množství (na 5 porcí)
Brambory 500 gramy
kvásek 200 gramy
smetana ke šlehání 100 mililitry
Sušené houby 50 gramy
Máslo 50 gramy
Vejce slepičí 4 kusy
Cibule [kus] 1 kusy
Pažitka
Koření - pepř černý
Koření - kmín
Sůl
Polévka

(vytvořil*a Fons Beníšky)

návod k přípravě

Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát. Uvařte brambory, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky. 
Ke kvásku přidejte sůl, kmín a houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu. Nakrájejte cibulku, osmažte ji dozlatova a přidejte vejce. Vejce připravte míchaná, lehce syrová. Poté vejce vmíchejte do směsi s houbami. Přidejte brambory, na talíři polévku posypte čerstvou pažitkou a nezapomeňte ji opepřit. 

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky