potato_salad.jpg

Bramborový salát

název množství (na 4 porcí)
Salátové brambory 600 gramy
Mrkev 200 gramy
Vejce 2 kusy natvrdo
Nakládané okurky 2 kusy
Cibule [kus] 1 kusy
Majonéza 4 polévkové lžíce
Hořčice - kremžská 1 polévkové lžíce
Lák z okurek
Koření - pepř černý
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Jan Peterka)

vegetariánské snadné

návod k přípravě

Brambory pořádně umyjte a dejte do hrnce se studenou vodou. Dobře osolte, přiveďte k varu a vařte asi 20 až 25 minut do změknutí.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte oloupanou zeleninu a povařte asi 5 až 7 minut.

Uvařené brambory i zeleninu sceďte a nechte chvíli vychladnout. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (asi 1 x 1 cm). Uvařenou zeleninu můžete nakrájet ještě o fous jemněji. Vejce a okurky nakrájejte nadrobno.

Do mísy dejte brambory, zeleninu, okurky, vejce a cibulku. Přidejte majonézu, hořčici a zastříkněte trochou láku z okurek. Osolte, opepřete a velmi opatrně promíchejte, aby se brambory nepolámaly. Zakryjte fólií, dejte do lednice a nechte odležet.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky
potato_salad.jpg