potato_salad.jpg

Bramborový salát

Hlavní jídlo (vytvořil*a Jan Peterka)
vegetariánské snadné
název množství (na 1.0 porcí)
Salátové brambory 150 gramy
Mrkev 50 gramy
Vejce 0.5 kusy natvrdo
Nakládané okurky 0.5 kusy
Cibule [kus] 0.2 kusy
Lák z okurek
Koření - pepř černý
Majonéza 1 polévkové lžíce
Hořčice - kremžská 0.2 polévkové lžíce
Sůl

návod k přípravě

Brambory pořádně umyjte a dejte do hrnce se studenou vodou. Dobře osolte, přiveďte k varu a vařte asi 20 až 25 minut do změknutí.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte oloupanou zeleninu a povařte asi 5 až 7 minut.

Uvařené brambory i zeleninu sceďte a nechte chvíli vychladnout. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (asi 1 x 1 cm). Uvařenou zeleninu můžete nakrájet ještě o fous jemněji. Vejce a okurky nakrájejte nadrobno.

Do mísy dejte brambory, zeleninu, okurky, vejce a cibulku. Přidejte majonézu, hořčici a zastříkněte trochou láku z okurek. Osolte, opepřete a velmi opatrně promíchejte, aby se brambory nepolámaly. Zakryjte fólií, dejte do lednice a nechte odležet.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

potato_salad.jpg
zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti