"škvarková" pomazánka

Pomazánka (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské veganské bez lepku bez laktózy
název množství (na 8.0 porcí)
Tofu 180 gramy uzené
Ocet balsamikový 2 polévkové lžíce
Sojanéza 1 polévkové lžíce
Cukr třtinový 1 polévkové lžíce lžička
Sůl špetka
Olej slunečnicový

návod k přípravě

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji. Když začne cibule zlátnout, přidáme lžičku třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Pak přidáme balsamikový ocet a necháme odpařit do té doby, než ocet přestane být cítit. Zatím, než vystydne cibulka, rozmixujeme tofu, sojanézu a lahůdkové droždí do hladka.

Nakonec vmícháme studenou cibulku.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti