"škvarková" pomazánka

Pomazánka (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské veganské bez lepku bez laktózy
název množství (na 13.0 porcí)
Tofu 292 gramy uzené
Ocet balsamikový 3.2 polévkové lžíce
Sojanéza 1.6 polévkové lžíce
Cukr třtinový 1.6 polévkové lžíce lžička
Sůl špetka
Olej slunečnicový

návod k přípravě

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji. Když začne cibule zlátnout, přidáme lžičku třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Pak přidáme balsamikový ocet a necháme odpařit do té doby, než ocet přestane být cítit. Zatím, než vystydne cibulka, rozmixujeme tofu, sojanézu a lahůdkové droždí do hladka.

Nakonec vmícháme studenou cibulku.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti