kuskus s cizrnou a rajčaty

Hlavní jídlo (vytvořil*a Monika Šmídová (Opi))
název množství (na 19.0 porcí)
rajčata 1.5 kilogramy
Kuskus 1.1 kilogramy
Cizrna - v nálevu 950 gramy scedit
Koření - tymián 56 gramy
Koření - římský kmín 56 gramy
červená cibule 5 kusy
Okurka [kus] 4 kusy
Citrony [kus] 2 kusy
Koření - pepř černý
Olej olivový 40 polévkové lžíce dá se nahradit jakýmkoliv neutrálním olejem - spíše měřme podle potřeby
Sůl

návod k přípravě

1. Rajčata, cibuli (nadrobno) a okurku nakrájíme. 
2. Do hrnce dáme olej a cibuli a necháme ji změknout, pak přidáme tymián, sůl a kmín. Po cca 2 minutkách přidejte rajčata a nechte změknout a trochu podusit. Přihoďte i sceděnou cizrnu a ochuťte citrónovou šťávou (i kůrou, solí, pepřem a olejem).
3. Podáváme s kuskusem a okurkou (za studena i tepla) 

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti