Vepřový guláš

Hlavní jídlo (vytvořil*a Tomáš Wolt)
název množství (na 13.0 porcí)
Vepřová plec - bez kosti 1.9 kilogramy
Houskový knedlík 1.9 kilogramy
Sádlo 325 gramy
Mouka - hladká 162 gramy
Cibule [kus] 6.5 kusy
Koření - pepř černý
Koření - paprika sladká, mletá
Koření - majoránka, sušená
Koření - kmín
Česnek [stroužek] 6.5 stroužek
Sůl

návod k přípravě

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek. Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti