Chlebová polévka

Polévka (vytvořil*a Ajdam)
název množství (na 1.0 porcí)
Voda 250 mililitry
Mléko 50 mililitry
Máslo 5 gramy
Koření - kmín 1 gramy
masox 0.2 kusy
Chléb [bochník] 0.2 kusy 500g, měl by být ztvrdlý
Vejce slepičí 0.1 kusy
Sůl 0.1 polévkové lžíce

návod k přípravě

Postup: Pokud vám zbude tvrdý chléb, udělejte výbornou polévku. Tvrdý chléb namočíme na noc do studené vody. Druhý den rozmočený chléb co nejlépe vymačkáme a dáme vařit do další vody, do které jsme přidali masox. Zvolna vaříme asi 30 minut, přidáme kmín, máslo, zalijeme mlékem a pova- říme. Když je polévka dobře provařená a je zahuštěná, přidáme rozkvedlané vejce, které necháme v polévce srazit na kousky. Polévka má typicky chlebo- vou chuť, je hustší než ostatní polévky a je smetanově nažloutlá. Dochutíme solí a můžeme použít i svařený ocet.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti