název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
smetana | 1.5 kilogramy | |
Maso - kuřecí, prsa | 1.5 kilogramy | 3 kusy |
rýže | 1.3 kilogramy | cca 100 na osobu |
Máslo | 146 gramy | |
Mouka - hladká | 23 gramy | |
Cibule [kus] | 3.2 kusy | |
Koření - hřebíček | ||
Koření - bobkový list | ||
Koření - kari | 3.2 čajové lžičky |
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky nebo nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme nebo nasekáme najemno. Připravenou cibuli mírně osmahneme. Přidáme nakrájené maso, trochu osolíme, přidáme kari koření a máslo, pečlivě promícháme. Vše mírně zaprášíme moukou a znovu krátce osmahneme. Kuřecí na kari zalijeme smetanou a podusíme doměkka. Nakonec můžeme dochutit citronovou šťávou.
Rýži připravíme podle návodu na obalu, můžeme při vaření dochutit bobkovým listem a hřebíčkem.