Frankfurtská jemná polévka

Polévka (vytvořil*a Lázňa)
snadné
název množství (na 7.0 porcí)
Mouka - hladká 70 gramy
Sádlo 30 gramy 2 lžíce
párek 5 kusy nožiček
Brambory [kus] 3 kusy
Masox 1 kusy kostka
Cibule [kus] 1 kusy
Koření - pepř černý
Česnek [stroužek]
Koření - paprika sladká, mletá [čajové lžičky] 3 čajové lžičky
Sůl

návod k přípravě

Na sádle restujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmažíme ji.

Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou, cca 1,5–2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.

Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření vložíme brambory do polévky a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.

Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut.

Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem a solí.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti