název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Mouka - hladká | 130 gramy | |
Sádlo | 56 gramy | 2 lžíce |
párek | 9.3 kusy | nožiček |
Brambory [kus] | 5.6 kusy | |
Masox | 1.9 kusy | kostka |
Cibule [kus] | 1.9 kusy | |
Koření - pepř černý | ||
Česnek [stroužek] | ||
Koření - paprika sladká, mletá [čajové lžičky] | 5.6 čajové lžičky | |
Sůl |
Na sádle restujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmažíme ji.
Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou, cca 1,5–2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.
Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření vložíme brambory do polévky a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.
Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut.
Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem a solí.