Polévka z červené čočky a kokosového mléka (Šalvěj)

Polévka (vytvořil*a Jóža (7. oddíl Šalvěj Benešov))
název množství (na 7.0 porcí)
Krájená rajčata v plechovce 400 gramy (1 plechovka)
Kokosové mléko 400 gramy
Červená čočka 200 gramy
Špenát čerstvý 100 gramy
Olej slunečnicový 15 mililitry
Cibule [kus] 1 kusy
Česnek [palice] 0.5 kusy
Zázvor 2 cm
Koriandr čerstvý
Koření - římský kmín
Koření - kurkuma
Koření - koriandr

návod k přípravě

1.

Ve středním hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibulku. Až bude měkká, přidejte koriandr, římský kmín, kurkumu a chilli, pokud ho používáte. Smažte minutu, až se rozvoní. Pak přidejte všechen česnek, promíchejte a ještě půl minuty restujte.

2.

Koření zalijte sekanými konzervovanými rajčaty, přidejte strouhaný zázvor, červenou čočku a 3 hrnky vody. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, výkon stáhněte a pomalu vařte přiklopené za občasného míchání přibližně 30 minut. Pokud by vám polévka připadala moc hustá, ještě podlijte, ale nezapomeňte na to, že budete přidávat ještě kokosové mléko.

3.

Když je luštěnina už měkká, polévku osolte podle chuti, přidejte špenát, také kokosové mléko. Promíchejte a ještě chvilku vařte, než zelenina zavadne. Polévku ochutnejte, případně ještě dochuťte a můžete servírovat.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti