Cizrna na paprice

Hlavní jídlo (vytvořil*a Klára Ondříčková (Káďa))
název množství (na 4.0 porcí)
Voda 450 mililitry
Cizrna - v nálevu 350 gramy 1 plechovka
smetana na vaření 200 mililitry
Mouka - hladká 50 gramy 2 lžíce
Olej slunečnicový 45 mililitry 3 lžíce
Rajčata [kus] 1 kusy oloupané
Mrkev [kus] 1 kusy
Cibule [kus] 1 kusy
Koření - paprika sladká, mletá 1 lžíce
Bujón - zeleninový 1/2 kostky
Sůl

návod k přípravě

Jak na to?

  • Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.
  • Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.
  • Do směsi vložte cizrnu a nechte společně prohřát.

Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem. 


https://www.countrylife.cz/cizrna-na-paprice

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti