název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
kuřecí díly na polévku | 1.6 kilogramy | množství záleží na poměru kostí, masa atd. |
Celer bulvový | 358 gramy | 2kusy |
pepř černý kuličky | 13 kusy | dle chuti |
Koření-nové_kus | 13 kusy | dle chuti |
Petržel | 6.5 gramy | sušený koření hrst |
Koření - bobkový list | 6.5 kusy | dle chuti |
Mrkev [kus] | 3.2 kusy | |
Voda | hrnec | |
Polévkové nudle | na 40 porcí | |
Sůl | dle chuti |
Do hrnce nalijeme 2 l studené vody. Kuřecí skelet a křídla omyjeme, vložíme do hrnce. Koření nasypeme do hrnce a spolu s bobkovými listy přidáme ke kuřeti. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Pokud se bude voda příliš vyvařovat, dolijeme vařící. Po 2 hodinách očistíme zeleninu, nakrájíme ji a povaříme ve vývaru do změknutí. Části kuřete vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a maso obereme. Maso vložíme zpět do kuřecího vývaru. Dochutíme solí, případně i pepřem. ke konci přidáme nudle a necháme je uvařit.