Kuřecí vývar s nudlemi

Polévka (vytvořil*a Vojtěch Nevan (Vánek))
název množství (na 13.0 porcí)
kuřecí díly na polévku 1.6 kilogramy množství záleží na poměru kostí, masa atd.
Celer bulvový 358 gramy 2kusy
pepř černý kuličky 13 kusy dle chuti
Koření-nové_kus 13 kusy dle chuti
Petržel 6.5 gramy sušený koření hrst
Koření - bobkový list 6.5 kusy dle chuti
Mrkev [kus] 3.2 kusy
Voda hrnec
Polévkové nudle na 40 porcí
Sůl dle chuti

návod k přípravě

Do hrnce nalijeme 2 l studené vody. Kuřecí skelet a křídla omyjeme, vložíme do hrnce. Koření nasypeme do hrnce a spolu s bobkovými listy přidáme ke kuřeti. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Pokud se bude voda příliš vyvařovat, dolijeme vařící. Po 2 hodinách očistíme zeleninu, nakrájíme ji a povaříme ve vývaru do změknutí. Části kuřete vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a maso obereme. Maso vložíme zpět do kuřecího vývaru. Dochutíme solí, případně i pepřem. ke konci přidáme nudle a necháme je uvařit.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti