název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Krupice | 17 gramy | |
Máslo | 5 gramy | |
Vejce slepičí | 0.2 kusy | |
Mrkev [kus] | 0.1 kusy | |
Petržel | 0.1 kusy | |
Cibule | 0.1 kusy | |
Chléb [bochník] | 0.1 kusy | |
Celer | 0 kusy |
Postup
Nakrájíme zeleninu a dáme ji osmažit do hrnce (Nejdříve cibuli). Pak zalejeme vodou a přidáme koření. Vedle orestujeme krupici na másle dokud nebude do zlatova. Přidáme vejce, uděláme je a necháme stranou. Chvíli před podáváním přidáme krupici do polévky a necháme chvíli povařit. Dochutit kořením: libeček, sůl, bob. list, petrželka, drcený kmín a pepř. Uděláme krutónky