název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Krupice | 217 gramy | |
Máslo | 65 gramy | |
Vejce slepičí | 3 kusy | |
Mrkev [kus] | 1.7 kusy | |
Petržel | 1.3 kusy | |
Cibule | 1.3 kusy | |
Chléb [bochník] | 1.3 kusy | |
Celer | 0.2 kusy |
Postup
Nakrájíme zeleninu a dáme ji osmažit do hrnce (Nejdříve cibuli). Pak zalejeme vodou a přidáme koření. Vedle orestujeme krupici na másle dokud nebude do zlatova. Přidáme vejce, uděláme je a necháme stranou. Chvíli před podáváním přidáme krupici do polévky a necháme chvíli povařit. Dochutit kořením: libeček, sůl, bob. list, petrželka, drcený kmín a pepř. Uděláme krutónky