Krupicová s vejcem

Polévka (vytvořil*a Buky)
název množství (na 30.0 porcí)
Krupice 500 gramy
Máslo 150 gramy
Vejce slepičí 7 kusy
Mrkev [kus] 4 kusy
Petržel 3 kusy
Cibule 3 kusy
Chléb [bochník] 3 kusy
Celer 0.5 kusy

návod k přípravě

Postup

Nakrájíme zeleninu a dáme ji osmažit do hrnce (Nejdříve cibuli). Pak zalejeme vodou a přidáme koření. Vedle orestujeme krupici na másle dokud nebude do zlatova. Přidáme vejce, uděláme je a necháme stranou. Chvíli před podáváním přidáme krupici do polévky a necháme chvíli povařit. Dochutit kořením: libeček, sůl, bob. list, petrželka, drcený kmín a pepř. Uděláme krutónky

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti