fazolový guláš

název množství (na 13.0 porcí)
Fazole červené - suché 1.1 kilogramy
Zakysaná smetana 361 gramy
Cuketa 289 gramy
Červená paprika 289 gramy
Mrkev 181 gramy
Cibule 181 gramy
Bujón - zeleninový 18 gramy
Rajčata v plechovce 1.1 kusy
Česnek [palice] 0.4 kusy
Olej slunečnicový trocha
Koření - tymián
Koření - pepř černý
Koření - paprika sladká, mletá
Koření - bobkový list
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Fons Beníšky)

vegetariánské bez lepku

návod k přípravě

Slijte vodu, ve které se máčí fazole, důkladně je propláchněte a začněte je vařit.

Pokrájejte si zeleninu a ve větším hrnci na oleji orestujte do měkka cibuli krájenou na malé kostičky. Přidejte pokrájený česnek, důkladně zaprašte červenou paprikou a ještě chvilku restujte, aby se rozvinula její chuť.

Nyní přidejte pokrájenou zeleninu a zalijte vývarem/vodou. Vývar lehce osolte, popřípadě i opepřete. Přidejte do něj pár snítek tymiánu, bobkový list, uvařené fazole a konzervovaná rajčata. Vařte dokud nebude zelenina příjemně na skus. Servírujte se zakysanou smetanou.

úkoly

název popis dnů před vařením
namočit fazole namočit 3kg fazolí do dostatečného množství vody 1

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky