název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Fazole červené - suché | 83 gramy | |
Zakysaná smetana | 28 gramy | |
Cuketa | 22 gramy | |
Červená paprika | 22 gramy | |
Mrkev | 14 gramy | |
Cibule | 14 gramy | |
Bujón - zeleninový | 1.4 gramy | |
Rajčata v plechovce | 0.1 kusy | |
Česnek [palice] | 0 kusy | |
Olej slunečnicový | trocha | |
Koření - tymián | ||
Koření - pepř černý | ||
Koření - paprika sladká, mletá | ||
Koření - bobkový list | ||
Sůl |
Slijte vodu, ve které se máčí fazole, důkladně je propláchněte a začněte je vařit.
Pokrájejte si zeleninu a ve větším hrnci na oleji orestujte do měkka cibuli krájenou na malé kostičky. Přidejte pokrájený česnek, důkladně zaprašte červenou paprikou a ještě chvilku restujte, aby se rozvinula její chuť.
Nyní přidejte pokrájenou zeleninu a zalijte vývarem/vodou. Vývar lehce osolte, popřípadě i opepřete. Přidejte do něj pár snítek tymiánu, bobkový list, uvařené fazole a konzervovaná rajčata. Vařte dokud nebude zelenina příjemně na skus. Servírujte se zakysanou smetanou.