Hrstková polévka

Polévka (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 1.0 porcí)
Zeleninový vývar 300 mililitry
Směs luštěnin 75 gramy
Mrkev 50 gramy
Petržel 15 gramy
Celer bulvový 10 gramy
Koření - bobkový list 0.4 kusy
Česnek [stroužek] 0.4 stroužek
Koření - majoránka, sušená 1 lžíce
Sůl
Olej řepkový

návod k přípravě

1) Směs luštěnin namočíme několik hodin předem do studené vody a necháme v chladu.

2) Orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy a majoránku. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a chvíli restujeme. Přisypeme namočenou směs luštěnin, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí luštěnin.

3) Osolíme a opepříme, podáváme.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti