Rilletes

název množství (na 8 porcí)
Maso - vepřové 2 kilogramy převaha krkovice/plece, část bůček
Maso - hřbetní sádlo 1 kilogramy
Víno bílé 200 mililitry
Koření - bobkový list 10 kusy plus další voňavé věci (tymián, a jiné, co louka dá)
Chléb [bochník] 1 kusy
Pomazánka

(vytvořil*a Orl¡k)

návod k přípravě

Velmi pomalé vaření, nejlépe aby to samo bublalo na kraji večerního ohně až do rána. Sádlo nakrájet na kostky 2cm, maso na o kousek větší kostky. Kůži z bůčku nechat v celku. V litině vyškvařit sádlo, přidat maso, víno, sůl, pepř, vonné byliny. Napřed nechat vařit odkryté, pak dlouho (3h) dusit pod poklicí, občas zamíchat. Pak bez poklice zvolna odvařit vodu (2h). Silným promícháním se roztrhá maso na pomazánku. Možno sežrat za tepla. Po vychladnutí namazatelné na chleba.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky