Dhal z červené čočky

Polévka (vytvořil*a Arnoštka)
vegetariánské veganské bez laktózy
název množství (na 30.0 porcí)
Červená čočka 3 kilogramy
Mrkev 2.5 kilogramy
Rajčata 1.7 kilogramy
Cibule 600 gramy
sýr gouda 500 gramy
Slunečnicová semínka 300 gramy
protlak 300 gramy
Máslo 100 gramy
Česnek [palice] 1.7 kusy
Chléb [bochník] 1.5 kusy
Zázvor 0.8 kusy
Olej slunečnicový
Koření - skořice mletá
Koření - římský kmín
Koření - kurkuma
Koření - kmín
Celer řapíkatý 1 svazek
Sůl
Shiitake prach

návod k přípravě

Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji

Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek,koření, ještě asi 2 minuty nechat opékat.

Přidat nahrubo nastrouhanou mrkev, zprudka opéct 1 minutu.

Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, přidáme nakrájený celer, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.

Na konci dochutíme solí a posypeme semínky.

Chleba zapečeme s máslem, storuhaným sýrem a lehce posypaným kořením.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti