Dhal z červené čočky

Polévka (vytvořil*a Arnoštka)
vegetariánské veganské bez laktózy
název množství (na 1.0 porcí)
Červená čočka 100 gramy
Mrkev 83 gramy
Rajčata 56 gramy
Cibule 20 gramy
sýr gouda 17 gramy
Slunečnicová semínka 10 gramy
protlak 10 gramy
Máslo 3.3 gramy
Česnek [palice] 0.1 kusy
Chléb [bochník] 0.1 kusy
Zázvor 0 kusy
Olej slunečnicový
Koření - skořice mletá
Koření - římský kmín
Koření - kurkuma
Koření - kmín
Celer řapíkatý 1 svazek
Sůl
Shiitake prach

návod k přípravě

Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji

Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek,koření, ještě asi 2 minuty nechat opékat.

Přidat nahrubo nastrouhanou mrkev, zprudka opéct 1 minutu.

Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, přidáme nakrájený celer, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.

Na konci dochutíme solí a posypeme semínky.

Chleba zapečeme s máslem, storuhaným sýrem a lehce posypaným kořením.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti