název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Červená čočka | 100 gramy | |
Mrkev | 83 gramy | |
Rajčata | 56 gramy | |
Cibule | 20 gramy | |
sýr gouda | 17 gramy | |
Slunečnicová semínka | 10 gramy | |
protlak | 10 gramy | |
Máslo | 3.3 gramy | |
Česnek [palice] | 0.1 kusy | |
Chléb [bochník] | 0.1 kusy | |
Zázvor | 0 kusy | |
Olej slunečnicový | ||
Koření - skořice mletá | ||
Koření - římský kmín | ||
Koření - kurkuma | ||
Koření - kmín | ||
Celer řapíkatý | 1 svazek | |
Sůl | ||
Shiitake prach |
Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji
Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek,koření, ještě asi 2 minuty nechat opékat.
Přidat nahrubo nastrouhanou mrkev, zprudka opéct 1 minutu.
Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, přidáme nakrájený celer, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.
Na konci dochutíme solí a posypeme semínky.
Chleba zapečeme s máslem, storuhaným sýrem a lehce posypaným kořením.