hladká ančka

Polévka (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské
název množství (na 1.0 porcí)
Voda 250 mililitry
Brambory 125 gramy
Mléko 50 mililitry
Sušené houby 14 gramy
Mouka - hladká 14 gramy
Vejce slepičí 0.3 kusy
Ocet
Koření - kmín 9 lžic
Sůl 9 lžic

návod k přípravě

Houby propláchneme horkou vodou. Brambory nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a propláchnuté houby a vaříme zhruba 20 minut, až brambory téměř změknou.

V hrnku s mlékem rozšleháme 3 vejce s moukou, mírně osolíme a opatrně vlijeme do vroucí polévky. Přidáme rozšlehaná zbylých 6 vajec a necháme ještě 2 minuty vařit. Dochutíme octem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti